De mystery guest van de Blind Elephaant Motorrun 2022 (door de coronapandemie gereden in 2023) was Bob van der Houven.

Bob is geboren op 28 mei 1957 in Garmisch-Partenkirchen, waar zijn vader met zijn band dagelijks optrad voor Amerikaanse militairen. Toen hij acht jaar oud was, verhuisde het gezin waarin hij opgroeide terug naar Den Haag.

De warme en veelzijdige stem van Bob van der Houven is al tientallen jaren op talloze plekken te beluisteren. Op radio en televisie, in het theater, de bioscoop, musea en het bedrijfsleven.

Hij presenteerde veel radioprogramma’s op de landelijke zenders, was tv-omroeper bij de NOS, en sprak documentaireseries in, waarvan Rail Away de bekendste is.

Bob begon zijn loopbaan in vaste dienst bij de Nederlandsche Blindenbibliotheek, waar hij in de jaren 80 boeken en tijdschriften insprak. Tegenwoordig is hij te horen in podcasts en telefoonmenu’s, en verzorgt de audiodescriptie bij Nederlandse speelfilms.

Daarnaast heeft Bob veel bekende rollen als stemacteur op zijn naam staan: Kwik, Kwek en Kwak in “Ducktales", Stitch in “Lilo & Stitch" en Dr. Doofenshmirtz in “Phineas and Ferb". Verder is hij Dobby de huiself in de Harry Potter-films en speelt hij rollen in hoorspelen en games.