De mystery guests 2016 waren Ron Kas en Amy-Lee de Boer van 'Adres Onbekend'.

Ron Kas (Amsterdam, 3 februari 1963) is een Nederlandse radiopresentator en werkzaam voor de KRO.

Ron Kas studeerde rechten aan de VU in Amsterdam. Hij begon met radiomaken in de jaren 80 bij de ziekenomroep van het Slotervaartziekenhuis en bij een zendpiraat uit Badhoevedorp. Vervolgens heeft hij enige tijd nieuws gelezen bij Radio Amsterdam. 

Begin jaren 90 rondde hij zijn opleiding Journalistiek voor academici af en ging hij werken bij KRO's Dingen Die Gebeuren op Radio 1. Op deze zender heeft hij twee jaar gepresenteerd. In die tijd was hij voice over bij verschillende tv programma's waaronder Ontbijt TV. Op de achtergrondzender Radio 5 was hij intussen wekelijks te horen in een marathonuitzending van acht uur: KRO's Vijfde Verdieping en vervolgens in het dagelijks ochtendprogramma Route 747. 

Sinds 2002 is hij vast verbonden als presentator aan het radioprogramma Adres Onbekend, eerst op Radio 2 en tegenwoordig op NPO Radio 5. Sinds 2012 wordt Adres Onbekend ook uitgezonden door de zeven beste regionale omroepen. 

Ron Kas is getrouwd en heeft twee zonen.

 


 

Amy-Lee de Boer is bij het programma werkzaam sinds 2011 als verslaggever en co-presentator. Daarnaast is ze ook nog docent Engels aan het Kennemer Lyceum in Haarlem. Zij begon mijn radiocarrière ooit bij OOG-radio in Groningen, toen ze nog journalistiek studeerde. Ze ging naar de school voor journalistiek in Zwolle en rolde zo de journalistieke wereld in, terwijl ze haar studie nog niet eens had afgerond. De stage bij het programma Adres Onbekend smaakte naar meer en vervolgens is ze nooit meer weggegaan... Het begon met meeslepende reportages op locatie en al snel ging ze het hele land door om zoektochten op te halen en ter plaatse op te lossen. Inmiddels neem ze iedere zondag plaats achter de microfoon naast presentator Ron Kas.